tOtAl HuMaN yG sKoDeNg AkU

Monday, April 25, 2011

iNi Kisah Si MaMaT dExzmOrE

post kali ni ak nak share ngan korang citer psal mamat sorang ni.
haha jom tmankan ak ngumpat ckit.haha

~siapa mamat ni?
~femes ke?
~ak x knal pun?
~perlu ker ngumpat psal dia?
~perfect sngt ker ko yg nak ngumpat sal dia ni?
~agak2 dia x saman ak kan lau ak ngumpat psal dia?
~bkan ngumpat ni dosa besar ke?
~bleh x ak join ngumpat sekaki?

jom ak introduce korang ngan brader ni.

sbenarnyer mamat ni bkan nyer famous pun.nak kater gangster pun hmmm xder ciri2 terrorist lgsung.ha3
tp ak respect lebih ar kat dia sbab dia ni seorg yg lucky. dia ni sbenanyer senior ak time kat skolah rndah n mngah dlu.time ak year 1 dia year 5,time ak form1 dia form 5. time 1st ak msuk skul mngah 2,dia ar yg uruskan.kami ni mcam adik abg ar kot "kah3". dia ni ank ke6 dr 9 orng adik bradik. zmn skul dulu pun, dia gak seorang pengawas n org kuat kadet bomba.

yg buat ak iri ht ngan brader ni adlh sbab dr zamn skolah rendah ag dia dah femes,join mcam2 xtiviti n cmpttion. aktif bersukan.yg buat ak lg skit ht sbab dia tinggi n ak kemetot..arghhhhhhhhhhh.tension2,
n dsebabkan ak iri ht ngan dia lah ak join mcam2 aktiviti n cmpttion, untk jd lg femes dr dia.ha3. persaingan sihat ktakan.

dia msuk kadet bomba ak msuk kadet bomba, dia jd pengawas ak jadi pengawas,dia msuk cmpttion ak nak msuk cmpttion,dia main tenis ak nak main tennis" tp smpai skang x pndai2 ag ak main tennis".kira hidup ak ni ibarat dibelenggu ngan bayang2 kejayaan mamat ni ar.yg teruknya lg, time kawad kaki,ak pengsan n mamat ni ar yg tlong angkat ak..haiyoo teruk2.arghh ak bikin malu dpan brader ni daaa..ap yg ak buatkan ak lg jelez ngan mamat ni sbab dia brjya mnang 1 national cmpttion yg melonjakkan nma skolah kitorang iaitu Sony Science Education Award.. wallaweh lg rsa tergugat ak,even ak junior dia.aishhhhhhhhh.sakit2.

ni ler bdak yg ak mksudkan 2.bikin gua panas!!!


2 bkan satu2nya cmpttion yg dia menang, dia gak pernah mnang 3rd place bg National Telekom Smart School cmpttion, wakili kadet Bomba ke Peringkat Kebangsaan,join kursus2 Peringkat Kebangsaan n bnyak ag ar.

mnang 50 ribu 2.

 ni team yg mnang tahun 2. 
mereka smua 2 leh ar dktakan pljar2 cmrlg akademik d sekolah

n lastly skang dia dah nerjaya jd cikgu n mgajar kt Labuan.dlu dia dpt twran jd pramugara tp xmo. so itu mnambahkan lagi rsa jelez ak kat brader ni sbab sbab sbab ak x dpt jd cikgu, n xder pluang nak pilih jd cikgu k pramugara!!!!!!!dah berkali2 apply nak msuk ipg tp still xdpt2.dia skali apply trus dpt.. uhhh..nasib2. tp ap2pun ak akn cba jd yg terbaik,lg baik dr dia.lg hebat dr dia.wahahahahhaha"kejam gila bunyinyer".
buat lu gud luck n all da best lah derr.!!!


p/s:brader yg ak mksudkan ni sbenarnyer ak punya abg. n klu dia bc ni lg bgus,leh ar ak bodek dia kasi dia spnser tiket flight ak p sabah 9ti.hahaha



2 comments:

  1. ahahahahah.. baik punyaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. jelesssss nye....
    citer aq mung xse tulis ker... aq pown femes gop maso dok SMKK dulu... ala - ala ratu gitu....
    ahaksssss....

    ReplyDelete